COLECTAREA DATORIILOR

Afacerile adevărate se încheie cu o plată.
Unul din aspectele cele mai suparatoare ale mediului de afaceri il constituie neplata la scadenta a facturilor. Cand aceasta intarziere se transforma in amanare la nesfarsit sau chiar refuz de plata declarat, afacerile sunt în pericol. Cel mai adesea, creditorii apeleaza direct la instante, o cale consumatoare de timp si bani (termene multiple, taxe de timbru si onorarii avocaţiale platite in avans), care poate da rezultate după un timp relativ lung (2-3 ani), in decursul careia acestia nu pot beneficia de banii care li s-ar fi cuvenit in mod normal, iar debitorii pot dispare sau pot deveni insolvabili. Din fericire exista o cale de succes prin intermediul agentiilor de recuperare a debitelor, care aplica metode rapide si eficiente pentru solutionarea acestor situatii intr-un termen mult mai scurt.

Utilizarea serviciilor agentiilor de recuperare a debitelor presupune externalizarea tuturor problemelor legate de acest aspect pentru ca afacerile sa nu aiba de suferit si cu evitarea stresului provocat directorilor. 

Firma noastra va pune la dispozitie servicii de recuperare a creantelor comerciale de la partenerii de afaceri, atat din tara cat si din strainatate.

Fara a fi surprinzator, peste 80 la sută din cererile de recuperare sunt rezolvate pe cale extra-judiciară, prin intermediul agenţiilor specializate şi companii precum Pro Kolekt. Suntem activi în peste 70 de ţări, iar includerea noastră în registrul, la nivel mondial, al agenţiilor de colectare a datoriilor, ne permite să acoperim colectarea debitelor în mai mult de 120 de ţări la nivel global. Pro Kolekt a aplicat cu succes metodologii eficiente, din vest, de colectare a debitelor în zona Europei de Sud-Est, luând în considerare toate particularităţile legale regionale.

Activitatea noastră se bazează pe verificarea debitorilor şi luarea de măsuri adecvate cu privire la situaţia lor financiară existentă şi de capacitatea lor de plată. Activităţile noastre de colectare a datoriilor constau în:

  • Verificarea circumstanţelor debitorului;
  • Transmiterea de notificări scrise
  • Apeluri telefonice către debitori
  • Vizitarea debitorilor

Tarifele percepute sunt negociabile in functie de vechimea debitelor si complexitatea cazurilor. Fiecare caz in parte este analizat cu mare atentie pentru evaluarea sanselor de reusita si pentru adoptarea celei mai potrivite cai de atac.

Este cunoscut faptul că în ceea ce priveşte întârzierea efectuării plăţilor, eficienţa în colectarea datoriilor depinde efectuarea în timp util a acţiunilor adecvate. Cu cât aşteaptă mai mult creditorul înainte de a se decide să acţioneze, cu atât mai mică este probabilitatea ca datoriile să fie recuperate.

In cazul in care debitorii refuza cu obstinatie sa plateasca, putem recurge la recuperarea debitelor pe cale juridica, firma noastra beneficiind de colaborarea unor juristii cu o excelenta experienta in acest domeniu. In functie de caracteristicile si specificul fiecarei spete in parte, se alege procedura juridica cea mai eficienta si rapida pentru rezolvarea acesteia.

about us image

Abordarea personală este de mare importanţă pentru succesul colectării de debite. Birourile noastre locale efectuează vizite, personal, pentru a maximiza posibilităţile de succes.