DESPRE NOI

Despre noi
Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana firmele romanesti, in special cele cu capital autohton, au descoperit un univers mult mai complex decat cel cu care se obisnuisera pana la acea data, guvernat de o legislatie mult mai bine structurata si mai exigenta, in care competitia este mult mai acerba. In aceste conditii se pune problema gasirii unui partener care sa le ghideze pentru diminuarea riscurilor comerciale. Dezvoltarea afacerilor in aceste conditii impune luarea unui numar mai mare de decizii care devin din ce in mai complexe, multe dintre ele implicand un grad din ce in ce mai mare de risc.

The company Pro Kolekt Credit Management Services Bucuresti SRL was founded in April 2007 as part of the initiative of the company Pro Kolekt doo from Slovenia, to build a network in the countries of South-East Europe.

The Pro Kolekt Group was created to promote commercial risk management services in South-Eastern European countries. At the same time, it has developed collaboration links with profile agencies in Western Europe that allow it to expand its services throughout the European territory. In this way, the Pro Kolekt Group offers its clients the opportunity to solve their business problems in any European country, thus reducing the commercial risk and being able to develop their business internationally.

The philosophy of the Pro Kolekt Group is based on the concept of a protective and proactive partnership with its clients, over whom it constantly watches to help them develop and avoid the pitfalls of the business environment.

Our specialists have over 10 years of experience in commercial risk management and know very well the business environment in Romania. Our services are addressed to all companies, regardless of their size and volume of turnover, thus responding to their needs for consultancy regarding the reduction of commercial risk. Pro Kolekt Slovenia was established as a subsidiary of the Slovenian Export and Development Bank Inc. in the spring of 2004. Soon after, local offices were established throughout South-Eastern Europe.

 În 2023 Pro Kolekt s-a alăturat Grupului Atradius prin intermediul subsidiarei Atradius Collections.

Orientarea afacerii

Prin înfiinţarea Grupului Pro Kolekt, am devenit un jucător major în această parte a Europei, în cadrul activităţii de colectare a datoriilor.

În timp ce oferim eficienţă în recuperarea extra-judiciară a datoriilor, oriunde în lume, trebuie subliniat faptul că suntem specialişti în Europa de Sud-Est, unde sunt situate birourile noastre locale. Prin înfiinţarea Grupului Pro Kolekt, am devenit un jucător major în această parte a Europei, în cadrul activităţii de colectare a datoriilor. Cu toate acestea, serviciile noastre depăşesc sfera de colectare a datoriilor. Vă oferim rapoarte de bonitate fiabile şi prompte, consultanţă de afaceri într-o gamă largă de activităţi (inclusiv analiza activităţii clientului pentru identificarea zonelor de risc, evaluarea bonităţii, analiza contractelor, recomandări cu privire la utilizarea celor mai potrivite instrumente de plată), consultanţă juridică şi asistenţă pentru înfiinţarea de companii în Europa de Sud-Est.

Acoperire teritorială

Grupul Pro Kolekt este o parte dintr-o reţea extinsă de agenţii de colectare a datoriilor la nivel mondial, permiţându-ne să creştem acoperirea teritorială, în conformitate cu nevoile clienţilor nostri. Acest lucru reflectă atenţia la detalii locale, pe care experienţa noastră a dovedit a fi un ingredient esential pentru colectarea cu success a datoriilor. Includerea noastră în această reţea din toată lumea, de asemenea, ne permite să acoperim zona de colectare a creanţelor în mai mult de 120 de ţări de pe tot globul.

Pro Kolekt s-a specializat în furnizarea de servicii în regiunea Balcanilor, cu prezenţă locală în ţările ex-iugoslave (Slovenia, Croaţia, Serbia, Munte Negru, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia), România şi Bulgaria. Am devenit, de asemenea recunoscuţi în oferirea serviciilor noastre în Albania şi Kosovo, cu asistenţa de specialitate a agenţilor locali.

Despre Atradius Collections

Cu o prezență în 40 de țări, Atradius Collections oferă servicii de colectare a facturilor comerciale în 96% din țările din întreaga lume. Gama sa largă de servicii, care variază de la externalizarea gestionării creanțelor și colectarea de la terți până la colectarea legală, ajută companiile din întreaga lume să recupereze facturile restante și să gestioneze eficient creanțele.